Soms heb je van die gerechten die je een tijd lang regelmatig op tafel zet en dan verdwijnen ze op onverklaarbare wijze in eens naar je onderbewustzijn waar ze na een tijdje sudderen ineens weer te voorschijn komen .
Dat had ik dus met dit gerecht. Jaren stond het op de’ lijst van lekker en makkelijk, allemaal vinden ze het lekker’ geen gedoe op een drukke dag maar wel gezond. Het kwam in eens weer in mijn gedachten deze week en ik had de ingrediënten in huis dus was het snel gemaakt en het was weer heerlijk, als vanouds!
Makkelijk en snel en echt lekker.
Wat heb je nodig (voor 2 personen)
- 1prei in ringetjes gesneden
- gerookte zalm in reepjes, pakje van de Aldi
- flesje kookroom
- 5(of meer) middelgrote champignons
- scheutje olijfolie
- evt een half visbouillonblokje
- tagliatelle naar wens
Kook water in de waterkoker
Scheutje olijfolie in de koekenpan
Champignons paar minuutjes aanbakken
prei erbij
evt stukje bouillonblokje erbij, verkruimeld (als je niet van zout houdt niet doen, de vis is al zout)
even aanbakken op half vuur
kookroom erbij, tot kookpunt brengen
zalm toevoegen en mee verwarmen
Onderwijl de tagliatelle net niet helemaal gaar koken, afgieten en bij het roommengsel doen
Doorroeren en even mee laten sudderen
EET SMAKELIJK
Dat ziet er heerlijk uit. Lijkt me een handig gerecht voor drukke dagen met weinig tijd om te koken.
LikeLike
Ja, precies! Als je de ingrediënten in huis hebt is het zo klaar en echt heel lekker.
LikeLike
Hmm heel erg lekker! Dit ga ik thuis ook maar eens een keer maken <3! XXXX
LikeLike
Moet de zalm trouwens nog meegebakken worden of doe je die als laatste er in? X
LikeLike