Recepten

tagliatelle met gerookte zalm

IMG_1202 (1)

Soms heb je van die gerechten die je een tijd lang regelmatig op tafel zet en dan verdwijnen ze op onverklaarbare wijze in eens naar je onderbewustzijn waar ze na een tijdje sudderen ineens weer te voorschijn komen .

Dat had ik dus met dit gerecht. Jaren stond het op de’ lijst van lekker en makkelijk, allemaal vinden ze het lekker’  geen gedoe op een drukke dag maar wel gezond.  Het kwam in eens weer in mijn gedachten deze week en ik had de ingrediënten in huis dus was het snel gemaakt en het was weer heerlijk, als vanouds!

Makkelijk en snel en echt lekker.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 1prei in ringetjes gesneden
  • gerookte zalm in reepjes, pakje van de Aldi
  • flesje kookroom
  • 5(of meer) middelgrote champignons
  • scheutje olijfolie
  • evt een half visbouillonblokje
  • tagliatelle naar wens

 

Kook water in de waterkoker

Scheutje olijfolie in de koekenpan

Champignons paar minuutjes aanbakken

prei erbij

evt stukje bouillonblokje erbij, verkruimeld (als je niet van zout houdt niet doen, de vis is al zout)

even aanbakken op half vuur

kookroom erbij, tot kookpunt brengen

zalm toevoegen en mee verwarmen

Onderwijl de tagliatelle net niet helemaal gaar koken, afgieten en bij het roommengsel doen

Doorroeren en even mee laten sudderen

EET SMAKELIJK

 

 

 

 

4 gedachten over “tagliatelle met gerookte zalm

Plaats een reactie