persoonlijk

Stoppen met werken

stoppen met werken

Voor de meeste vrouwen is het heel gewoon; naast het huishouden een betaalde baan, meestal  parttime. Zo ook voor mij. Ik zal hier niet mijn CV plaatsen maar ik heb meerdere banen gehad en altijd met veel plezier gewerkt. Begonnen als verpleegkundige en afgelopen oktober de deur gesloten van mijn eigen praktijk als schoonheidsspecialiste/pedicure. Wegens medische omstandigheden moest ik stoppen. Met pijn in mijn hart heb ik deze beslissing genomen.

Werk geeft naast verdiensten en voldoening ook regelmaat aan je leven. Je plant de andere dingen in je leven er omheen.

Nu ik geen werk meer heb valt deze regelmaat weg en ben ik op zoek naar een nieuw dagritme. Na eerst een beetje vakantiegevoel en toen de feestdagen en verjaardagen in januari begint nu voor mij eigenlijk pas het normale leven weer.

En dan kom je je zelf tegen. Want wat ga ik doen en wanneer? Hoe deel ik het in dat de noodzakelijke dingen gebeuren, maar wel zo dat er tijd over blijft voor ontspanning?

Eigenlijk heb ik nooit een regelmatig leven gehad, mijn man heeft onregelmatige werktijden en zelf heb ik ook nooit gewerkt  van 9 tot 17.00u. Toen onze kinderen jong waren pasten wij ons daar op aan en had je toch een bepaalde regelmaat waar je je aan moest houden. Dat ging prima.

Ik ben heel benieuwd hoe anderen dat doen. Heb je een bepaald schema waar je je aan houdt? Een vast ritme. Of doe je gewoon wat er toevallig gebeuren moet die dag?            

Ik zou het heel fijn vinden om van jullie te horen.

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Stoppen met werken

  1. Bijzonder zo’n nieuwe periode in je leven waarin alles voor je open ligt! Ik ben persoonlijk een groot voorstander van een vast ritme. Zeker als dit niet van buitenaf meer komt. Zo’n vast ritme geeft houvast aan je dagen. Zeker in het begin.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s