persoonlijk

Vakantieperikelen, de week voor ik weg ga…

 

Onze vakantie zit er weer aan te komen.. Voor mij de mooiste tijd van het jaar!  Alleen die week voor we weg gaan vind ik altijd een ramp! Waar ik allemaal aan moet denken en regelen!! Lange lijsten op het aanrecht, alles wat me te binnen schiet schrijf ik op zodat ik het niet vergeet en door kan strepen wanneer het desbetreffende gedaan of ingepakt is.

Wij gaan met de caravan richting Frankrijk, we zijn allebei, man en ik gek op kamperen. Vanaf dat we elkaar kennen is dat onze manier van vakantie vieren. Toen we jong waren met een tentje , met de kinderen afwisselend in huurtenten, stacaravans en later weer een eigen caravan. Heerlijk een paar weken doen wat we willen, niet veel, geen afspraken en verplichtingen, alleen genieten van elkaar, de rust en het prachtige Franse platteland.

Maar goed, die week er voor dus…  het grote nadeel van kamperen is dat je zoveel mee moet nemen. Je verplaatst je eigen huishouden min of meer naar de caravan. Kleding is niet zo’n punt. Kastruimte genoeg en we gaan niet op sjiek dus broeken en shirtjes gaan mee, behoorlijk wat zodat ik alleen het noodzakelijkste hoef te wassen. Maar je moet ook denken aan beddengoed, en dan natuurlijk nog een extra stel. Handdoeken, washandjes, toiletartikelen, zwemhanddoeken, zwempak (HEB ik nog wat fatsoenlijks?),  keukenspullen, ik neem graag mijn 2 fijne pannen van huis mee.  Wat kruiden en toch nog even een paar nieuwe bordjes kopen, die van vorige jaren zijn nu toch echt op. Wat boodschappen mee is wel handig, een paar kant en klaar maaltijden voor de eerste dagen, broodjes voor onderweg en wat lekkers en..

Nog even een wasje weg werken..

Dan zijn er nog onze huisdieren. Hond op de dag voor we vertrekken naar zijn logeeradres brengen, nadat ie naar de trimmer en de dierenarts geweest is deze week! De kat gaat logeren bij oudste dochter, regelingen treffen, kippenhok goed schoon maken, voorraad voer halen voor de verzorgers. Regelingen treffen voor familie die een tijdje in ons huis komen als we weg zijn.

VOOR                                                          NA

 

Nog even een wasje weg werken..

Tuin, voor zo ver mogelijk, onkruidvrij(!) maken, nog een stukje gras inzaaien zodat dat hopelijk op komt tijdens onze vakantie. Snoeiwerk zo veel mogelijk gedaan, schoonmaakazijn op de oprit om het onkruid tussen de stenen te halen…

 

Nog even een wasje weg werken…

Onderwijl streep ik af…

En nu heb ik het alleen over mijn eigen lijst, man heeft ook zoiets en zorgt gelukkig voor de papieren en routes en zoekt alvast een paar campings uit voor onderweg. Hij  zit de laatste week nog in nachtdienst.

Afijn, eindelijk de laatste dag voor vertrek, afscheid nemen van onze oude moeders, kinderen en kleinkinderen komen nog even langs, broodjes smeren voor morgen, onder de douche, en ondergetekende ploft nog even op de bank !

Nog  1 laatste wasje weg werken….

Morgen gaan we!!!!!!

Au revoir…..

Catharina

 

 

 

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Vakantieperikelen, de week voor ik weg ga…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s