Dit is ook weer zo’n simpel gerecht waar van je denkt, is dat nou zo lekker? Ja, dit is echt heel lekker!!!
Het was een gerecht voor mezelf, dus voor 1 persoon. Wanneer ik voor mezelf kook maak ik vaak de restjes op van de vorige dag , of ik kijk in de vriezer of koelkast wat ik nog in huis heb om iets simpels in elkaar te flansen, en dan alles het liefst in 1 pan op het vuur. Het grote voordeel als je alleen met jezelf rekening hoeft te houden is natuurlijk de smaak. Die verschillen natuurlijk. Dit gerecht hoef ik mijn man niet voor te zetten, hij is niet zo’n fan van broccoli..
Voor 1 persoon
- 3 aardappelen in blokjes
- 1/2 bakje spekjes, ongeveer 75 gram
- 1 ui in reepjes
- restje broccoli, geblancheerd
- 8 cherrytomaatjes
- 1/2 bolletje paarse knoflook (of 1 flinke teen gewone) fijn gehakt
- stukje harde kaas, geraspt, Parmezaan of Grana Padano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout
- braadboter, klein scheutje
Beetje boter in de pan, spekjes aanbakken, als ze een beetje krokant zijn uit de pan scheppen. Aardappeltjes bakken in het spekvet. Vuur iets lager en de ui, knoflook en tomaat erbij doen en 1 theelepel tijm. Laten sudderen tot de ui glazig is en de tomaatjes zacht. Broccoli en spekjes erbij en even goed opwarmen. Peper en evt zout naar smaak. Lekker met geraspte kaas!!
EET SMAKELIJK
Ik vind het er heerlijk uitzien, en de ingrediënten spreken me ook aan.
LikeLike
Gewoon lekker en makkelijk !!
LikeLike
Klinkt heerlijk! 🙂 Maak ik ook wel eens voor mijzelf, zonder broccoli dan en meestal nog met een ei erdoor heen! XXX
LikeLike
Als je niet van broccoli houdt is het ook lekker met bv peultjes, heel even mee garen zodat ze nog knapperig zijn !!
LikeLike
Ziet er heerlijk uit!!
Xx
LikeLike
Dat is het ook, je zet het heel snel op tafel, na een drukke werkdag bv .
LikeLike