huisdieren

Mijn kip en het ei

Mijn lieve kipjes.. ze leggen als de beste en zijn zo ontzettend mooi!!!

Ze zijn alleen heel moeilijk te fotograferen, ze zijn altijd in beweging en in het hok is het eigenlijk te donker. Maar hun eieren blijven wel stil liggen en in een mooie schaal zijn ze best fotogeniek!!

Ik heb 6 kippen. Het zijn grote en krielkippen. 2 grote Brahma,s, 2  Cochin kriel, 1 Orpington, groot en 1 Wyandotte kriel. Het leuke is dat ze allemaal verschillend zijn, om te zien, maar ook in gedrag ! Ja, zelfs kippen hebben een karakter net als andere (huis)dieren.

We hebben geen haan, we wonen midden in de stad en het is voor de buren niet zo fijn om ’s ochtends voor dag en dauw gewekt te worden door de buurhaan!  Vandaar dat het een echt kippenhok is, letterlijk en figuurlijk, want ook de dames kunnen zo af en toe flink lawaai maken en laten weten dat er een ei gelegd is. Maar dat is dan gewoon overdag.

Kippen geven een landelijk gevoel. Ook al woon je midden in de stad, je kippen geven een illusie van landelijk wonen. Het gescharrel en getok zijn heerlijk om naar te kijken en luisteren, zelfs rustgevend.

De mooiste tijd is het vroege voorjaar, wanneer ze weer eitjes gaan leggen na de winterstop. En dat valt eigenlijk altijd in de paastijd, dus dat komt goed uit!

Ik eet vanavond nog een paar eitjes, ze moeten toch op, en het is nog even Pasen!!

Advertenties

2 gedachten over “Mijn kip en het ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s