huishouden

Belangrijk: wasdroger schoonmaken.

Afgelopen maandag scheen het zonnetje en heb ik lekker de was buiten gehangen. heerlijk vind ik dat, lekker schoon en fris ! Je krijgt dan gelijk een voorjaarsgevoel ook al is het nog koud.

Het kwam goed uit dat het mooi weer was want ik wilde de wasdroger even goed schoon maken. De was kwam er de laatste paar keer niet goed droog uit en ik had het vermoeden dat de afvoerbuis vol zat met stof.

Wij hebben de droger boven op de wasmachine staan in een washok in de bijkeuken. Gelukkig weegt het apparaat niet veel dus mijn man heeft de afvoer los gekoppeld en de droger van de wasmachine getild zodat ik hem goed schoon kon maken. Stekker uit het stopcontact. De flexibele afvoerbuis zat inderdaad behoorlijk vol met pluizen, deze dus verwijderd en weer aangesloten.

IMG_1446

Maar waar ik echt van stond te kijken was het stof in de droger !!! Aan de achterkant waar de afvoerbuis op aangesloten wordt heb ik een emmer vol pluizen uit de droger gehaald. Je kunt daar met je hand makkelijk naar binnen en veel weg halen. Ik heb de stofzuiger er bij gepakt en van binnen de boel ook nog even gezogen. Ontzettend wat blijft daar veel binnen hangen zeg, terwijl ik toch voor iedere droogbeurt het rekje schoon maak. Dat heb ik nu ook weer gedaan en ook daar met het smalle mondstukje op de stofzuiger zo veel mogelijk stof en pluizen weg gezogen uit de droger.

Hij doet het weer prima, de droger. Maar wat vooral belangrijk is, is dat het brandgevaar een stuk minder is nu. Ik heb even gekeken op de site van de brandweer en las dat veel huisbranden ontstaan door verkeerd gebruik van elektrische apparatuur. Letterlijk staat er:

Bijna alle elektrische apparaten worden warm bij gebruik. Let vooral op apparaten die een ventilator hebben om oververhitting te voorkomen, of waarin de lucht wordt aangejaagd. Als de warmte niet goed weg kan door opgehoopt stof is er brandgevaar. Denk aan wasdrogers, magnetrons, elektrische ovens, mechanische ventilatiesystemen, ventilatorkachels, computers, laserprinters en haarfohns.

Best wel belangrijk, want brand… ik mag er niet aan denken!

Gelijk maar even achter  de wasmachine alles schoon gemaakt en er onder gedweild, de muren een sopje, en alles is weer heerlijk fris.

Dit was mijn “Maandag, Wasdag” 🙂

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Belangrijk: wasdroger schoonmaken.

  1. Nooit over nagedacht maar heel erg belangrijk zeg! Ga ik deze week gelijk even doen want idd brand, je mag er niet aan denken. Vraag me alleen af of het bij mij anders is omdat ik een droger heb met een reservoir en niet met een buis naar buiten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s