Recepten

Heel lekkere MonChoutaart

IMG_1268

Soms heb je iets te vieren en heb je zin om zelf een taart te maken. Het moet alleen niet al te moeilijk zijn! Dan is dit een heel goed recept! Deze  Monchoutaart is echt superlekker. Het recept komt uit een oude Allerhande. Het is altijd een succes wanneer ik deze taart heb gemaakt. Vooral de mannen vinden het erg lekker valt mij op. Dat heeft misschien met het aantal calorieen te maken, want erg mager is het niet. Maar een klein stukje is juist lekker!!  Het is heel makkelijk te maken, je hoeft echt geen keukenprinses te zijn om deze heerlijke taart op tafel te toveren…

Wat heb je nodig?

  • 50 gram boter
  • halve pot bosbessenjam(á 450 gr) iets meer is lekker!
  • 1 pak theebiscuit (240 gr )
  • 2 pakjes verse roomkaas MonChou, á 100 gram
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 1 zakje Klop-fix  (8 gr)
  • 3 bananen
  • 1 blikje vlaaivulling kersen (430 gr)
  • keukenmachine en springvorm van 24 cm doorsnede
  1. Verhit boter en jam in een steelpan op laag vuur en roer door elkaar.
  2. Verkruimel de biscuit in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en verkruimel met een deegroller.
  3. Meng de biscuit met het boter-jammengsel.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk goed aan met een lepel.
  5. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  6. Klop ondertussen met een mixer de MonChou met de basterdsuiker luchtig.
  7. Klop vervolgens de slagroom met vanillesuiker en Klop-fix en meng door de MonChou.
  8. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  9. Snijd de bananen in plakjes en verdeel over de taart.
  10. Verdeel tenslotte de vlaaivulling er over.

Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast.

Je kunt de taart ook een dag van tevoren al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verdeel de banaan en vlaaivulling vlak voor serveren over de taart.

SUCCES !!!!!!!

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Heel lekkere MonChoutaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s